onsdag 20 juni 2012

Jukola

Kirjoitin ennen Jukolaa että suunnistajien joulu-aatto on kohta. Nyt joulu-aatto on ohi ja voi sanoa niin, että fiilis on vähän sama kuin jouluna jos saa vaan pehmeitä paketteja. Joukkueen suoritus oli vaisu (muutama osuus meni ok) ja olen pettynyt omaan juoksuun ja meidän loppusijoitukseen. Jäätiin heti alussa liikaa ja ei ikinä noustu ylös. Maasto olisi pitänyt sopia meille hyvin ja niin varmaan tekikin, kun PR:n naiset näyttivät jo aikasemmin päivällä hienolla 2. sijalla, onneksi olkoon!

Itse tein kyllä todella vaisun juoksun. Alussa otin tarkoituksena vähän rauhallisemmin. Taktiikka oli hyvä ja pääsin nousemaan hyvin ja noin kuuden kilometrin jälkeen tein hyvän reitinvalinnan ja tulin suoraan rastille, kun kärki teki pienen virheen. Juoksin kärjen mukana noin kaksi kilometriä ja silloin tuli ensimmäinen virhe. Virhe tapahtui rastilla 13, joka oli naurettavan helppo, mutta juoksin sen ohi ja huomasin vasta vähän matkan päästä että nyt on menty ohi. Virheen jälkeen meni taas ihan hyvin ja nousin koko ajan. Ennen pellonylitystä, rastilla 19, tuli kuitenkin isompi ratkaiseva virhe, samaistin polkuja ja luulin että juoksin paljon etelämpää kuin tein ja vedin pohjoispuolella rastin ohi. Ihan loppumetreilläkin tuli yksi 40 s virhe, sekin ihan turha ja keskittyminen oli kyllä jossain muualla kuin suunnistuksessa.

Lataus oli hyvä, kunto oli hyvä ja suunnistuskin pysyi hyvin hallussa suurin osa radasta. Se on vaan niin turha pilata koko homman sillä tavalla kuin nyt tein. Kaikki virheet ovat turhia, mutta silloin kuin pummaa radan kolme helpoimmat rastit ottaa kyllä vähän päähän. Pitää muistaa että helppoja rastejakin on löydettävä. Ero kärkeen oli maalissa niin paljon kuin viisi minuuttia.

Alku on tärkeä isoissa viesteissä ja siihen tämä homma meni nyt peileen, juostiin liian huonosti 1. ja 2. osuudella. Sieltä ei noustu ja loppusijoitus oli sen mukainen. No onneksi näitä kisoja pääsee vielä juoksemaan ja meillä on vahva joukkue myös ensi vuonna Jämsässä! Rai Rai.

Nyt ajattelin harjoitella vähän enemmän ja hiottaa kuntoa syksyä varten. Suunnitelmissa on myös juosta Kainuussa, siitä tulee varmaan hieno kisa. Ainakin maasto on karttojen perusteella hieno!

Daniel


Reittihärveli:
http://routegadget.jukola.com/cgi-bin/reitti.cgi?act=map&id=33&kieli=en   


Fiilis hyvä maalissa ja katseet ovat jo käännetty kohti Jämsää( Kuva Inga D)!

Hyvä naiset(Kuva PR)!2 kommentarer: