tisdag 12 november 2013

Radiohiljaisuuden rikkominen ja kauden selitykset

Terve pitkästä aikaa!

Pinnallinen kausianalyysi seuraavaksi. Kausi alkoi ihan lupaavasti Portugalissa, missä onnistuin juoksemaan hyvin kahdessa kisassa. Harjoittelupuolella meni myös tosi mukavasti koko talven. Odototukset olivat korkealla ennen ekoja kisoja Suomessa. Ensimmäinen kisa, Espoon sprintti, ei mennyt kovin hyvin ja päättyi hylkäykseen. Vauhti oli hyvä ja suunnistinkin ihan hyvin, mutta lopussa pää petti ja löysin itseäni kielletyltä alueelta. Finnspringissä sain mielestä aika hyvän juoksun aikaiseksi, aluksi ilman apuja ja lopussa pääsin katsomaan kisan kärkivauhtiakin. Kevään päätavoite, yhdessä 10-milan kanssa oli SM-ep. Erikoispitkä meni aluksi hyvin, kunnes jalka nyrhjähti viimeisen varvauksen jälkeen.

SM-erikoispitkän jälkeen tuli huono jakso, ensiksi piti antaa nilkan olla rauhassa viikon. Sen jälkeen jalkapohja kipeytyi ja se oli oikeastaan kipeä lokakuuhun asti. Jalkapohja häiritsi harjoittelua koko kesäkuun, enkä juossut kuin 100 km yhteensä. Jukolassa pystyin kuitenkin tekemään ihan hyvän perusjuoksun. Heinäkuussa harjoittelin normaalisti ja kunto alkoi nousemaan pikkuhiljaa. Kaikki juoksutreenit tein pehmeällä alustalla.

Ensimmäinen kisa "syyskaudella" oli E-games. Olin luottavainen omaan kuntoon, mutta suunnistuksellisesti kisa alkoi huonosti, ja jatkuikin huonon alun jälkeen vielä huonommin. Olin todella pettynyt omaan suoritukseen, eikä ajatus, että yksi kauden pääkisoista (SM-pitkä) on ensi viikonloppuna auttanut. Kävin viikolla kalassa hyvällä menestyksellä ja itseluottamus nousi (ahvenet on edelleen pakkasessa, niin paljon niitä tuli :)). Karsinnassa tein hyvän ja todella rauhallisen suorituksen. Finaalissa yritin ehkä liikaa tai jotain. Alku meni huonosti ja Suna sai kiinni. Juostiin hyvin yhdessä, mutta lopussa tuli iso virhe + vielä isompi kierto viimeisellä pitkällä välillä. Ehdotin Sunalle, että kierretään tietä ptikin, mutta ei olisi kannattanut.

SM-keskimatkalle lähdin hyvällä mielellä, harjoitukset olivat menneet hyvin ja kunto tuntui jopa paremmalta kuin pitkällä. Karsinta meni todella hyvin, ja sanoisin, että se on paras suoritukseni tähän asti. Homma oli hanskassa koko ajan. Finaalissa suoritus oli sitten täysin erilainen. Ykköselle menin hyvin, mutta kakkoselle tuli iso virhe. Föhr sai selkäni näkyviin ja seurasi minua sakkokierrokselle kolmoselle. Kisa oli pilattu ja lataus viestiin alkoi jo metsässä.

Viesti meni hyvin, vältettiin isoista virheistä. Oma suoritus oli myös mielestäni hyvä. Muutama pieni virhe mahtui matkaan, mutta kokonaisuudessa suoritus oli hyvä. Jossain kohtaa vedin jopa meidän letka, mikä on  ollut aika harvinaista tähän asti :). SM-viestistä lähdin Posiolle kalaan, se oli kylmä reissu. Tulin kipeäksi kotimatkalla Posiolta ja SM-yön karsinnassa oli todella vaisut jalat ja vähän kipeä olo. Karisuduin ja se oli hyvä, en olisi pystynyt juoksemaan finaalissa kuitenkaan.

Mannassa juoksin huonosti, pääsin kokeilemaan kansanvälistä vauhtia, kun Gusse lähti samaan aikaa putkiosuudelle. Vauhti oli vähän liian kovaa minulle, enkä jaksanut peesata kun 15 minuuuttia. Sen jälkeen olin aivan hapoilla ja mieli oli huono kun en jaksanut peesata, seurauksena yksi iso virhe. Halikossa pääsin taas tänä vuonnakin taistelemaan kärkisijoista. Alussa suunnistin huonosti ja aloin jo katsella taaksepäin. Skarppasin virheiden jälkeen ja tulin lopun mallikkaasti.

Sekalaisia tarinoita tuli tässä tekstissä, mutta jos vedän kauden ala 2013 yhteen lyhyesti, niin voin sanoa, että tuloksellisesti jäin tavoitteista. Fyysisellä puolella olen kuitenkin kehittynyt ja testitulokset ovat olleet paljon parempia kuin esim. viime vuonna. Ensi vuoden haaste (oli se jo tänä vuonnakin) on kehittää taitopuoltani. Tällä hetkellä se pettää sillä tavalla, että en voi olla tyytyväinen. Toinen haaste on pysyä ehjänä. Jos on pakko olla loukkaantunu,t niin ne loukkaantumiset voisi tulla aikasemmim vuodella, eikä toukokuussa :)

Nyt onkin hyvin aikaa miettiä ja suunnitella ensi vuoden kuviot, kun jalka on paketissa. Kävin leikkaamassa nilkani viime viikolla ja toivon, että se olisi vähän luotettavampi ensi vuonna. Nilkka oli aika huonossa kunnossa koko kauden ja luulen että tämä päätös oli hyvä. Fiilis on hyvä, eikä ole kiirettä mihinkään. :) Ja nyt on myös aika bloggaamiseen ja koulunkäyntiin ennen kuin harjoitukset lähtee todenteolla käyntiin joulun jälkeen.

Kuivannonkymppi viime viikolla

Halikko

halikko

SM-viesti

SM-pitkä kars.

SM-viesti

Kakkoselle.
--Daniels

2 kommentarer:

  1. Hej! Mulla on pieni haaste teille tuolla: http://www.fitlandia.fi/blogit/pain-metsia/ :) Om ni har tid!

    SvaraRadera
  2. Aika kovan haasteen pistit, katsotaan jos pystyn siihen :) - Daniel

    SvaraRadera