onsdag 25 januari 2012

Allt har en början


Vi har länge funderat på att starta en egen blogg där vi, både för vår egen skull och kanske också till glädje för andra, skulle berätta om det som tar upp en stor del av vår tid- nämligen orientering. När vi nu inledde vårt månadslånga träningsläger i Portugal slog vi slag i saken och startade denna träningsblogg. Här är det tänkt att ni kan följa med vår träning och annat som vi håller på med. Hoppas ni vill följa med oss framöver och det är fritt fram att kommentera våra skriverier.
Som det kanske redan framgick, befinner vi oss i nuläget långt borta från snön och halkan i Finland. Igår tisdag den 24.1 lyfte vårt plan från Helsingfors och cirka tretiden kom vi fram till Vagos nära Porto i
Portugal, där vi kommer att befinna oss ända tills den 21.2. Här har Hannu Airila och Jonne Lehto skapat ett ”Total training center” och vi är glada över möjligheten att få träna här tillsammans med några av Finlands allra bästa orienterare. Förutom vi två, Hannu och Jonne är för tillfället även Pasi Ikonen, Minna Kauppi och Antti Nurmonen här och tränar. Senare idag väntas ännu Kiril Nikolov anlända. Dessutom har vi även en massör från Finland med oss, som sköter om att våra muskler hålls i träningsskick.

Efter gårdagens resa tog vi en mjukstart med bara en löplänk ner till Atlantkusten, där vi gjorde lite rörlighetsövningar medan vi tittade på vågorna. Ner till havet är det cirka 8 km en väg från vår inkvartering. Idag gjorde vi lägrets första orienteringsträning tillsammans med Pasi och Minna i Mira. Vi sprang i rätt lugn fart genom banan på 10,8 km. Kul att få orientera på barmark igen för första gången på länge. Ikväll väntar lite Rocky-jumppa med Hannu och imorgon ska vi genomföra får första hårdare träning, längre orienteringsdrag med budkavletema och jaktstart ut på varje slinga. Här under kan ni se banan och Fredrics rutt från dagens orienteringsträning.


Fredrics rutt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar