söndag 22 april 2012

Surkea lauantai, parempi sunnuntai

Siellä sitten Silja-rastit, yksi kauden pääkisoista, tuli ja meni. Mahdollisuudet olisi ollut vaikka mihin, mutta ei se riitä mihinkään jos pää ei pysy mukana. Se, mikä harmittaa eniten on että tiesin tarkalleen mitä piti tehdä. Tässä maastossa pitää uskaltaa hiljentää vauhtia kun lähestyy rastia, muuten tulee helposti virheitä. Vielä kisan aikana ajattelin tätä, mutta silti jarrut eivät kisassa toimineet. Oli liian kiire päästä eteenpäin. Sen seurauksena vaatimaton 14 sija, johon en todellakaan ole tyytyväinen.

Kisa lähti toki hyvin käyntiin ja tiesin että vauhti riitti, vaikka jaloissa oli alussa pieni tukkoinen olo lähtökynnyksen odottelun jälkeen. Sitten neloselle tuli ensimmäinen virhe. Vielä rohkeammin olisi vaan pitänyt ottaa homma haltuun jo ennen rastiympyrään tuloa. Sen jälkeen sain toki kone käyntiin taas, ja kisan olisi voinut pelastaa vielä ilman virheitä. Kuitenkin jarrutoiminnat pettivät sekä 11 että 17 rastilla ja näillä virhemäärillä ei ole asiaa kärkikolmikkoon. Kisan jälkeen harmitti vielä enemmän huomaakseni että näinkin huonolla juoksulla olin vain minuutti kolmospaikasta. Olisi riittänyt että olisin poistanut sen isoimman virheen päästäkseni siihen aikaan ja silloin olisi jo ollut tosi paljon parempi mieli. Mutta, mutta. Jossittelu on aina turhaa kisan jälkeen.

Positiivistä on toki että vielä on kaksi EM-katsastuskisaa jäljellä. Vielä ehdin antamaan hienoja näyttöjä ja seuraava koitos on jo ensi viikolla FinnSpringin pitkällä matkalla. Fyysisesti tiedän olevani kunnossa, ja siihen sain vielä varmistuksen tämän kisan kautta. On vaan uskallettava tehdä nöyrää työtä metsässä, oikopolkuja ei ole. Olen edelleen optimisti ja uskon että tästä vielä hyvää tulee!

Tulokset, Silja-Rastit: http://tunkki.homeunix.org/tulokset/fi/2012_pr/h21e/tilanne/1/0/

Reittihärveli, Silja-Rastit: http://av.nettirasia.com/reitti/cgi-bin/reitti.cgi?act=map&id=61&kieli=en

Kuva: Paimion Rasti

Tänään sunnuntaina kävin vielä harjoitusmielessä juoksemassa Ankkurirastit Halikossa. Olin ilmoittautunut H21A-sarjaan, koska olin suunnitellut vain yhden "kunnon" kisastartin tähän viikonloppuun ja en halunnut ottaa paineita juosta kovaa ilmoittautumalla H21E-sarjaan. Lähdin rennolla asenteella, mutta tulos oli silti tosi hyvä. Voitin sarjani vaikka en mielestäni juossut kilpavauhdilla. No, sen verran voin myöntää että vähän kovempaa kuin normaalia harjoitusvauhtia kyllä juoksin, mutta kuitenkin nautiskellen koko ajan. Suunnistus meni toki todella hyvin. Tiesin koko ajan tarkalleen mihin piti mennä, ja en oikeasti tehnyt virheitä olleenkaan.

Tästä voisi kyllä myös oppia jotain. Jos vaan suunnistaa niin sujuvasti kuin tänään, niin vauhti ei tarvi olla mikään ihmellisen kova. Varsinkin pitkällä matkalla, jossa kuitenkin usein aloittaa liian kovaa. Tämä pitää muistaa myös ensi lauantaina FinnSpringin pitkällä matkalla. Ennen sitä on tulossa kevyt harjoitusviikko ja myös vähän koulutyötä. Kandi-työni on viimeistelyvaiheessa ja pitää palauttaa nyt perjantaina. Hyvää että on jotain muutakin ajateltavaa kuin ensi viikon kisa. Silloin on nimittäin revanssin paikka :)______
Fredric

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar