måndag 29 april 2013

Kotimainen kisakausi käynnistetty!

Kotimainen kisakausi polkaistiin käyntiin huippuliigan sprintillä Espoossa reilu viikko sitten. Omat odotukset eivät olleet suuret, koska olen yksinkertaisesti tehnyt liian vähän sprinttiharjoituksia. Kisa lähti hyvin käyntiin ja löysin optimireitit paitsi 6:lle, missä tein väärän reitinvalinnan ja meinasin kaupanpäällä juosta yhden risteyksen ohi. Virhe maksoi melkein 30 sekuntia, mikä on jo megaluokan pummi sprinttikisoissa. Kisan ainoa paikka missä oli mahdollista ottaa hylsy,  niin otin tietysti tarjouksen vastaan. Virhe tapahtui heti rastilta lähtiessä viimeisellä pitkällä välillä, missä juoksin tien ali ja käännyin oikealle. En vaan tajunnut heti, että olisi pitänyt kääntyä ja juosta rappuset ylös tielle, vaan menin kerrostalojen pihalle ja huomasin heti, että jotain ei täsmännyt. Kuvasta saa varman paremman kuvan, siitä mistä yritän teille kertoa. Kaikki vaan tapahtuu niin nopeasti sprintissä, että pääni ei ehdi jalkojen mukaan.
Hienosti meni
 
Viime viikonloppuna oli minulle sopivampi kisamuoto. Sauvossa oli mielestäni hienot kisat ja kerrankin sai juosta kunnon pitkänmatkan kisa. Lähdin rauhallisesti liikkeelle ja tavoitteeni oli vältellä isoja virheitä katsomalla kompassia tarkasti ja usein. Kisa lähti hyvin käyntiin, enkä tehnyt paljoa virheitä. 55 minuutin juoksun jälkeen Topi sai minut kiinni ja pääsin juoksemaan kärkivauhtia vähän matkaa. Viimeisessä salmiakissa tein kisan suurimman virheen (50s) ja en luonnollisesti enää päässyt jatkamaan matkaa Topin kanssa. Tuuri oli käynyt arvonnassa, kun Tsvetkov sai minut kiinni heti perhosten jälkeen. Hänen kanssa jaksoin melkein maaliin asti. Jäi harmittamaan, että pieni ero syntyi lopussa, kun oli niin raskaat jalat siinä vaiheessa. Kokonaisuudessa oli paras pitkänmatkan suoritus, jonka olen saanut aikaseksi. Vielä jäi paljon petrattavaa ja vauhtia metsässä pitäisi parantaa melko paljon, jos haluaisi joskus voittaa.

Reitti




Seuraavana viikonloppuna on Tiomila Ruotsissa. Lähdetään PR:n kanssa sinne taistelemaan. Meillä on aika samanlainen joukkue kuin viime vuosina, mutta tavoittelemme tänä vuonna parempaa sijoitusta. Mennään sinne tekemään perushyviä juoksuja ja katsotaan kuinka pitkälle se riittää!

1:15 000 harjoitus


 -Daniels

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar