måndag 10 september 2012

Touri ohi

Lauantaina touri sitten päättyi ja kansainvälinen kilpailukausi on tätä myöten ohi. Rankka viikko oli sekä fyysisesti että psyykkisesti ja lauantain päällimmäinen tunne oli että onneksi nyt saa levätä. Minun osalta tuli juostua kahdeksan starttia kahdeksassa päivässä. Joka startti vaatii täydellistä keskittymistä ja sen takia olin kaikilla tavalla puhki kun touri loppui.

Valitettavasti oli fyysisella puolella sellainen tunne että parhaat eväät olivat jo syöty kahdessa viimeisissä osakilpailuissa. Tahdonvoimalla pääsin eteenpäin, mutta helpolta ei missään vaiheessa tuntunut. Perjantain sprintin karsinnassa jaksoin vielä juosta, mutta tuntui vaan siltä että prosessori oli liian hidas noin teknisellä radalla. Pääsin kuitenkin finaaliin 27:lla sijalla. 

Finaalissa pistin kaikki peliin alussa ja toivoin että jaksan loppuun asti, mutta valitettavasti vauhti hyytyi selvästi lopussa. Tein toki myös kaksi huonoa reitinvalintaa ja ilman niitä olisin kuitenkin helposti ollut top-10:ssä. Nyt olin sijalla 16, mikä ei sekään ole huono sija minulle sprintissä. Joka tapauksessa tuntuu siltä että sprintin perustekeminen on selvästi parantunut viime aikoina.

Lauantain takaa-ajossa lähdin liikkeelle sijalla 15. Yritin alussa olla agressiivinen ja ihan alussa onnistuin hyvin. Sitten jouduin suunnistamaan yksin heti ensimmäisellä salmiakilla ja suunnistus oli sen jälkeen pikkusen tökkivä koko ajan vaikka en tehnyt isoja virheitä. Pitkällä välillä sain sitten niin tyhmän päähänpiston että oikein hävettää. Sokea kamelionttihan olisi pystynyt juoksemaan pitkän välin paremmin kuin tein ja sen jälkeen iso ryhmä missä oli muun muassa Jammu ja Mäksä sai minut kiinni.

Sieltä maaliin piti vaan taistella ylämäissä. Vielä tässä olisi kuitenkin ollut mahdollisuuksia nostaa sijoitusta, mutta en vaan jaksanut. Tainin sanat "väsymys on vain tunnetila" soivat päässäni ja jaksoin taistella sen verran että olin paras suomalainen 19:lla sijalla. Kymppikärkeen olisi ollut alle minuutti, eli tosi tiukkaa oli.

Tänään olo on jo vähän pirteämpi. Jään Vuokatissa perjantaihin asti, sillä meillä on täällä maajoukkueleiri joka päättyy keskiviikkona ja sen jälkeen en viitti ajamaan Turkuun silloin ja takaisin Varkauteen jo perjantaina. Maajoukkueleirillä tutustumme ensi vuoden MM-kisojen tyyppimaastoihin, mikä on hyvä juttu aloittaa jo nyt. Eilen ja tänään palauttaminen on tärkeässä roolissa, huomenna ja keskiviikkona juostaan muutama kovempi reeni ja torstai-perjantaina saa sitten taas keventää harjoittelua ennen viikonlopun SM-kisoja.

Lopuksi pari kuvaa järjestäjien infotilaisuudesta, missä kävin Venlan kanssa edustamassa Suomen urheilijoita.______
Fredric


2 kommentarer: