måndag 4 mars 2013

Andalucia-O-Meeting ja siitä eteenpäin

Aika etenee kovaa tahtia täällä Espanjan auringon alla. Tai aika pilvistä on tällä hetkellä, mutta auringon alla ollaan joka tapauksessa. Kohta olen ollut paikalla kaksi viikkoa ja sen jälkeen on vielä kolme viikkoa laadukasta treeniaikaa jäljellä täällä Canos da Meca:ssa. Kokonaisuutena leiri on tähän asti mennyt hyvin. Suunnitelman mukaan olen tähän asti tehnyt melko paljon vauhtikestävyyttä, mutta tämän viikon jälkeen odottaa hieman rauhallisempi peruskestävyysjakso. Tässä eletään ja harjoitellaan kuin ammattilaisia. Tällä kertaa en edes ottanut koulukirjoja mukaan reissuun, joten nyt ei ole edes mahdollista ajatella sellaisia asioita liikaa.

Viime viikonloppuna järjestettiin korkeatasoiset kisat, joista tuli sekä hyviä että huonoja suorituksia minun osaltani. Perjantain knock-out spintissä oli taas kerran liian kiire eteenpäin, mikä tälläkin kertaa kostautui virheinä. Kisa juostiin metsässä ja radat olivat enemmän keskimatka- kuin sprinttityyppisiä. Minulla oli vaikeaa tulkita karttaa ja tajuta tuleeko ylä- tai alamäki vastaan, ja niissä tilanteissa ei ollut malttia hidastaa vauhtia tarpeeksi. Pääsin välierään asti, mutta siinä pummasin itseni kisasta ulos. 

Koko sprinttirumban aikana en myöskään muistanut syödä tarpeeksi, ja se pilasi sitten myös seuraavan päivän pitkän matkan kisaa. Pitkän matkan maastotyyppi oli minulle uusi ja minulla oli todella vaikeaa suunnistaa sujuvasti. Tein megapummin kolmoselle, mutta sen jälkeen yritin skarpata ja juosta kunnolla maaliin. Vähän matkan päästä energiat kuitenkin loppuivat ja olin lopussa aivan puhki. Niin puhki ja niin ärsyyntynyt, että päätin jättää viimeinen looppi kiertämättä. Tulipa taas kerran muistutus siitä, että ravinnosta on syytä pitää huolta.

Sunnuntain WRE-keskimatkassa halusin sitten todellakin näyttää, etten ole niin umpisurkea, kuin olin ollut tähän asti. Itseluottamus oli lähtiessäni aika alhaalla, mutta onneksi pystyin nostamaan sen hyvällä suorituksella. Teknisesti oli erittäin hyvä juoksu, mikä palkittiin toisella sijalla kovassa seurassa. Siitä oli mukavaa jatkaa harjoittelua. Sain tehtyä muutama tosi hyvä treeni viime viikolla ja määrää tuli muutenkin sen verran, että jaloissa alkaa tuntua. Tämän viikon lopussa odottaa kolmen päivän lepojakso, mutta siihen asti pitäisi vielä jaksaa tsempata. Linkki harjoituspäiväkirjaani löytyy oikealla ja sieltä voitte tarkemmin seurata millä tavalla treenit etenevät. Tuleehan samalla vähän pakkoruotsi-harjoittelua :)

Linkki viime viikonlopun kisoihin: http://www.aom2013.com/

Ennen keskimatkan viimeistä rastia

Kuninkaan vanavedessä

Keskimatkan palkintojenjako

______
FredricInga kommentarer:

Skicka en kommentar