lördag 30 mars 2013

Espanjasta Ruotsiin

Espanjan viimeinen viikko ei mennyt ihan niin kuin olin suunnitellut. Kuin salama kirkkaalta taivaalta, iski kipu oikeaan akillekseen keskimatkan kisan jälkeen. Olin todella yllättynyt, sillä ennen sitä kaikki tuntui täysin normaalilta. En saanut minkäänlaista varoitusta ja sen takia en saanut mahdollisuuttakaan keventää harjoittelua, ja sillä tavalla välttää isompia ongelmia. Nyt kävi vaan niin, että akilles-jänne yhtäkkiä tulehtui, pääosin johtuen hiekkaisesta maastopohjasta, jyrkistä mäistä, sekä turhan kevyeiden kenkien käytöstä. Aikaisemmin en ole kärsinyt vastaavista vammoista, mutta sen verran olen ymmärtänyt, että niistä kannattaa yrittää päästä eroon heti.

Viimeinen viikko kului siten vesijuoksun, pyöräilyn, crossailun ja kuntopiirin merkeissä. Aluksi oli huono fiilis kun en pystynyt treenaamaan kuin halusin, mutta lopuksi tajusin, ettei vamma ainakin siitä parane, ja yritin kuntouttaa jalkaa hieman rauhallisemmin mielin. Tänä tiistaina vaihdoin maisemaa ja matkustin seuran leirille Ruotsin Blekingeen.

Jalka on parantunut tosi paljon, vaikka vieläkin joudun varomaan sitä. Olen pystynyt tekemään muutamia erittäin hyviä suunnistustreenejä täällä, eikä jalka ole häirinnyt liikaa. Maastossa on vielä vähän lunta, mutta ei niin paljon, että se haittaisi. Nyt kun olen suunnistanut niin paljon Barbaten ja Portugalin hiekkadyynimaastoissa, on todella kivaa juosta vähän erilaisissa maastoissa. Suunnistuksellisesti treenit ovat täällä sujuneet todella hyvin minun osaltani. Juoksin myös rennon kovaa viimeisellä osuudella 7manna-viestissä eilen perjantaina, enkä jäänyt kuin 1.50 nopeimmalle. Tiistai-aamuna 2.4 olemme takaisin Turussa taas.

7-mannan tulokset:  http://www.sydsvenska7manna.se/index.php/taevlingsinfo/sydsvenska-7-manna/resultat

Lopuksi pieni tyylinäyte Danielin etenemisestä keskiviikon treenissä upeassa maastossa. Juoksu on voimakkaan näköistä, ihan niin kuin legenda Carsten Jörgensenillä aikoinaan. Danielista kuullaan varmasti monella tavalla tulevana kesänä, sen verran hyvässä vireessä näyttää kaveri olevan. _____
Fredric

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar