söndag 6 januari 2013

Joulu Funäsdalenissa

Vaikka olen vähän myöhässä, voin aloittaa toivottamalla kaikille lukijoille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta. Tänä vuonna kävin leireilemässä Lauran perheen kanssa Ruotsin Bruksvallarnassa. Meillä oli siellä todella hauskaa. Hiihtokilometrejä kertyi mukavasti ja muutenkin oli tosi hienoa viettää joulua näin upeassa paikassa. Harmi vaan että sää oli melkein koko ajan sen verran pilvinen, ettei päässyt ihailemaan kaikkia maisemia. Hiihdon kannalta oli toki mainio sää. Ei ollut turhan kylmää, kuten monta kertaa on ollut, kun olen ollut Suomen Lapissa hiihtoleirillä.

Juuri ennen kuin lähdimme Ruotsiin, tein kovan treenin juoksumatolla. Kokeilin muutamien sveitsiläisten suosikkitreeniä, jota kutsutaan Crescendo:ksi. Ensin tunti juoksua 4 min/km vauhdilla, sitten heti perään 20 min 3.30min/km ja 15 min alle 3.10min/km. Aika kova treeni oli, mutta uskon että juuri tällaiset treenit antavat raakuutta pitkälle matkalle. Ruotsissa juoksin hyvän mäkijuoksuharjoituksen ja pitkän 50 minuuttisen TV-reipas-kova vedon hiihdon lisäksi. Kotiin tultua tein vielä viime suunnuntaina lyhyemmän mäkitreenin matolla ennen kuin tämän viikon rauhallinen jakso alkoi. Aika väsynyt olin viimeisissä treeneissä, mutta nyt tuntuu jo paremmalta lepoviikon jälkeen.

Uudenvuoden jälkeen kävimme Lauran kanssa vielä kotona Uudessakaarlepyyssä kääntymässä. Aina on mukavaa käydä sielläkin. Valitettavasti tällä viikkolla on ollut aika huonot kelit, kun sekä juokseminen että hiihtäminen on ollut olosuhteiden vuoksi vaikeaa. Mutta onneksi ohjelmassa luki lepoviikko, niin ei ole ollut pakko tehdä niin paljon treeniä. Tulimme perjantaina takaisin Turkuun ja ehdin lauantaina vielä juoksemaan "Erikoispitkän sprintin" Paraisissa. Aika liukasta oli, mutta silti hyvä treeni.

Huomenna maanantaina lähden onneksi seikkailemaan parempiin olosuhteisiin. Laura ja minä lennämme Portugaliin ja vietämme kolme viikkoa Hannu Airilan treenikeskuksessa Quiaioksessa. Ihanaa päästä sulalle maalle juoksemaan. Nyt pitää vaan muistaa maltti, ettei mopo pääse karkaamaan. Hyvin harjoittelu etenee, mutta pitää muistaa, että vielä on aikaa MM-kisoihin ja vasta siellä pitäisi olla huippukunnossa. Portugalista yritän tänne raportoida vähän säännöllisemmin päivien tapahtumista.
Ja jos joku vielä ei tiedä, niin voin kertoa että Laura ja minä menimme kihloihin 12.12.2012. Tuntuu erinomaisen hyvältä :)


 
_______
Fredric

2 kommentarer:

  1. hahaa :D kiva viimeinen kuva teistä! terkkuja portugaliin :)
    A-E

    SvaraRadera
  2. Kiitos paljon! Terveisiä myös kotiin.

    SvaraRadera