fredag 17 februari 2012

Långlänk, orienteringsdrag och Portomatch

På onsdag förmiddag sprang vi en långlänk i bergen. Vi startade på en annan plats än förra gången, men sprang upp till samma platå och fortsatte länken där. Under den första timmen steg vi 700 höjdmeter, sedan var det som förra gången mindre kuperat när vi väl var uppe. Tiden gick av någon orsak snabbare än förra gången och totalt sprang vi två timmar och 25 minuter. På kvällen körde vi ett pass Rock-jumppa med Hannu. Förmiddagens länk gjorde sig påmind för oss båda, men vi kämpade oss igenom i alla fall.

Cyklist och huligan

Boysen i bergen


På torsdag hade vi bestämt träff med Filip, Robin och Tobias i Mira för att genomföra en hårdare orienteringsträning. Vi sprang enligt samma koncept som vi gjorde tidigare med Kiril och Hannu, gemensam start på orienteringsslingor med gaffling. Denna gång körde vi dock lite längre slingor än förra gången och inte fullt lika hårt. Området hade rätt få detaljer, så användningen av kompass betonades kanske mera än kartläsningen. Både jag och Daniel hade orienteringen väl under kontroll och träningen blev lyckad. Efter träningen åt vi ännu lunch tillsammans med grabbarna före vi åkte hem.

Även om förmiddagens träning gick helt bra, känns det dock i benen att vi tränat på ordentligt de senaste dagarna. Därför gjorde vi ingen träning på eftermiddagen och nu på fredag tar vi det också lugnt inför POM-tävlingarna i helg. Vi springer en långdistans och en nattsprint på lördag och en medeldistans på måndag. I stället gjorde vi något annat kul på torsdag kväll. Vi körde till Porto tillsammans med Jonne för att se på en ordentlig fotbollsmatch. FC Porto mötte Manchester City i Europa Cupen och stadion som rymmer 53 000 personer var nästan fullsatt. Det var en enorm stämning på läktaren och en upplevelse att få vara på plats. Till publikens besvikelse förlorade Porto med 1-2, vilket drog ner på stämningen i matchens slutskede.

Estadio do Dragao före avspark

Portosupporter som satt bredvid oss :)

I väntan på att matchen skulle börja
5 kommentarer:

 1. jukoliste, olitte sitte kunnon pelissä! :)

  - hannu

  SvaraRadera
 2. Så länge ni inte höll på Man City ;) Säkert bra stämning där!

  SvaraRadera
 3. Hade cykeln sir bekant ut ;-)

  SvaraRadera
 4. Vi har båda varit och provcyklat, den var väl insutten och "farten satt i" så att säga. - D

  SvaraRadera